Menu

zoeken

15060457 Gewelven kerk SintNyk 500SINT NICOLAASGA - Voeg voor voeg pakt Arnold Gras de gewelven van de Heilige Nicolaaskerk in Sint Nicolaasga aan. Het metselwerk wordt aangetast door zouten, die niet alleen de voeg naar buiten drukken, maar ook de baksteen zelf aantasten.

De medewerker van Kramer's Bouwbedrijf is al wekenlang in de neogotische kruisbasiliek uit 1887 aan het werk en is voorlopig nog niet klaar. De gewelven vertonen op verschillende plaatsen scheuren, waardoor zelfs het buitenlicht naar binnen schijnt. Arnold Gras speurt zelf naar de juiste kleur voor de voegspecie, die hij weer tussen de bakstenen aanbrengt. Monsters maakt hij met behulp van een theekopje en koffiemaatschepje. Woudzand, dat hij op de begraafplaats naast de kerk wist te liggen, leverde uiteindelijk de juiste kleur op.

(Foto: Persbureau Noordoost)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!