Menu

zoeken

GroenendalBovenstaande foto, die in de Zakenman van september 2006 heeft gestaan, heeft toen heel wat reacties opgeleverd  Op de foto staat Lucas Groenendal mondharmonica te spelen bij het graf van zijn in oktober 2005 overleden vrouw Geertje.

Groenendal verdiende, voor hun groot gezin,  als metselaar de kost daarnaast was muziek een grote hobby. Als tenor was hij zanger bij het RK koor waar hij de zondagse  Heilige missen begeleide. Voor zijn jarenlange inzet heeft hij in 2000 na meer dan 50 jaar koorlid  een pauselijke onderscheiding heeft gekregen . Daarnaast was Lucas Groenendal een goede mondharmonica speler en heeft aan tafel  veel  voor zijn vrouw gespeeld.

Nadat Geertje op 16  oktober 2005 overleed en  begraven werd op het  RK kerkhof ging hij bijna dagelijks op de fiets  naar het graf en speelde daar op zijn mondharmonica.  Langzaam  ging zijn gezondheid achteruit en moest hij helaas stoppen. Op 9 juni 2008 stierf Lucas Groenendal op 94 jarige leeftijd.

Op 13 juni 2008 klonken nog éénmaal de mondharmonica klanken bij het graf voor van Lucas en Geertje  Groenendal  toen Pastoor Nota bij het afscheid speelde.

(foto: Archief de Zakenman)

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!