Menu

zoeken

Polenreis 1990Het jaar 1990 was nog maar een paar dagen oud toen er vanuit Sint Nyk een grote vrachtwagen met hulpgoederen naar Polen vertrok.  Epke Bosma, die in Polen een relatie kreeg,. trok zich het lot aan van de kinderen en ouderen  die daar onder  erbarmelijke toestanden in de de tehuizen waren gehuisvest . In een korte tijd werden een vrachtwagen vol goederen opgehaald van kleding, bedden en een voor ouderen werden ook tientallen rollators verzameld.  Roely Bosma,de broer van Epke, regeld bij zijn baas een vrachtwagen zodat de goederen konden worden vervoerd.

Ook reisden mee Theo Rijpkema , Janny Spijkerman, Rients Plantinga en Theo en Hennie Leenstra.  Van open grenzen was in 1990 geen sprake en met veel moeite werd uiteindelijk de Poolse grens gepasseerd richting Torún. Terwijl de mannen zich over de zware spullen ontfermden, brachten Hennie Leenstra en Janny Spijkerman de kleding naar de kindertehuizen.

(Foto: Archief de Zakenman)

 

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!