Menu

zoeken

solexclub 1984 005Begin jaren tachtig kwam ineens de oude vertrouwde solex opzetten, de fiets met het motortje op het voorwiel.  In Sint Nyk werd al snel een solexclub ‘Samen onderweg’ opgericht in een korte tijd werd het een ware hype en werden er uit het hele land solexen opgespeurd en naar Sint Nyk gehaald.

Prachtige evenementen werden er georganiseerd. Zo werden en diverse wedstrijden in het dorp gehouden tot groot vermaak van de rijders en het publieke. Historisch was de eerste solex Elfstedentocht  in 1984 die vanuit Sint Nyk in twee dagen werd gereden. De Elfstedentocht werd  met de overnachting een waar feest.

Enkele solexbezitters waren ware  meesters in het opvoeren  en bij de eerste  grote kampioenschap in Joure was het Johan Postma en Rudi Jonkman die op het podium belanden..

Inmiddels is de solexclub er niet meer maar de herinnering  aan deze prachtige periode zijn blijvend.

 

Nog wekelijks zijn op omrop Fryslân beelden te zien van de solexclub. Bij de intro van het programma met oude beelden  van  Van gewest tot gewest komt de solexclub nog in beeld.



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!