Menu

zoeken

 

Romkes siem Trien

In Sint Nyk bekend als - Siems-Trien.   Simon Romkes  was een rasechte Sint Nykster en  in 1902 geboren in  op de Heide. Trien de Vreeze  kwam uit Balk en geboren in hetzelfde jaar als haar man. Na hun huwelijk vestigden ze zich op de Lemmerweg , in het huis waar nu Herman Kruiper woont.

Ze verdienden de kost als kolenboer. Samen kregen ze 11 kinderen  Grietsje - Klazina - Iegje - Pé - Aukje - Rinske - Nelly - Ige - Janny - Sikke en Stientje.  Van de elf kinderen  zijn er inmiddels zeven overleden,  Alleen Sikke is in Sint Nyk blijven wonen.

Simon Romkes is  op tachtigjarige leeftijd overleden in 1982. Trien Romkes is drieennegentig jaar oud geworden en overleden in 1995

De foto is genomen bij hun vijftigjarig huwelijksfeest  op 21 mei 1977.

(foto: Archief de Zakenman)

(Mocht u nog een foto hebben die past in dezer rubriek dan kunt u die sturen naar   (wel in groot bestand). Als u alleen de foto heeft dan scannen wij die graag voor u.)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!