Menu

zoeken

wissel 1

Spannende tijden breken aan nu de gemeente het  gebouw de Wissel  wil afstoten en er plannen zijn om het gebouw over te dragen   aan de jeugd van Sint Nyk.

Al  meer dan 50 jaar is het oude tramstation de thuishaven voor de Sint Nykster jeugd.  In al de jaren hebben de jongeren zelf de handen uit de mouwen gestoken om er steeds weer  een eigentijds gebouw van de maken. 

De eerste generatie die gebruik maakten  van het gebouw zijn inmiddels in de zeventig. In het begin had  het gebouw de prachtige  naam van "kieteltinte".Later kreeg het de naam de Wissel verwijzend naar de eerdere functie het treinsstation van de spoorlijn Heerenveen - Lemmer die in 1969 werd opgeheven. Het gebouw was eigendom  van de Zuivelfabriek en de eerste beheerder was Sierdse van Aalsum die ook in de zuivelfabriek werkzaam was  en woonachtig in de fabriekshuizen pal naast de het gebouw.

Op de foto een groep bouwer van een ± veertig jaar geleden. 

v.l.n.r Frans Postma - Henkie Douwe van de Werf  - Hendrik Elzinga - Rudy van der Weij - Siem Romkes - Age Postma - Rinus Waterlander en op de voorgrond Harrie de Vries en Siemen Sjors Steneker

v.l.n.r

 

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!