Menu

zoeken

renado 1957 001

Renado is opgericht in 1938. Door de oprichting in 1938 van een katholieke voetbalvereniging kwam er tweespalt in het dorp. Volgzaam werden de opdrachten  van de pastoor en de kapelaan  opgevolgd.

Al eerder werd er in Sint Nyk  gevoetbald onder de naam SNVV. Afgesproken werd dat er tijdens de kerkdiensten geen wedstrijden werden gespeeld. Nog steeds is er een afspraak dat het in Sint Nyk  zondags niet voor 12 uur wordt begonnen met voetballen.

In de begin jaren voetbalden de Sint Nykster onder auspiciën van de FVB wat later in de KNVB is opgegaan. In de FVB werd in 1967 het fries kampioenschap behaald en werd er gepromoveerd naar de KNVB. De meeste jaren heeft Renado in de vierde klasse gevoetbald maar een vijftal seizoenen ook derde klasse. In de begin periode werd er gevoetbald op het terrein nabij Wilhelminaoord. In augustus 1966 werden  de nieuwe voetbalterreinen geopend waar nu nog steeds wordt gespeeld

 

Op de foto uit het archief het a jeugd elftal van 1957 met allemaal bekende Sint Nykster namen. Onder hen ook Johan Jaspers nog steeds een trouw volger van Renado. Hij is bij  uit en thuiswedstrijden langs de lijn te vinden.



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!