Menu

KPJ sportdag 1959De  Katholieke Plattelands jongeren (KPJ) uit Sint Nyk kent een rijke historie. In Friesland waren in veel katholieke dorpen afdelingen. Door de jaren heen is er wel het een één en ander verandert. Zo is dit weekend een bus vol KPJers naar de zwarte cross en wordt ook jaarlijks ei pop bezocht.  In het dorp tal van activiteiten zoals het beachvolleybaltoernooi met Pinksteren en natuurlijk de jaarlijkse optochtwagen. Al wordt er al  sinds 1962 gebouwd.

In de  jaren 60 van de vorige eeuw waren het meer de culturele dagen en  uitwisselingen met andere afdelingen in het land. Ook werden de jaarlijkse  provinciale en landelijke sportdagen bezocht door de Sint Nykster afdeling . De dames van de KPJ vermaakten zich met ritmische gymnastiek.

Uit de uitwisselingen met andere afdelingen zijn diverse  huwelijken ontstaan.  Vriendschappen, samenwonen en huwelijken komen nog steeds voor bij de hechte club al hebben de KPJers daar geen uitwisselingen met anderen afdelingen voor nodig.

In het archief van de Zakenman deze foto. Op de voorgrond herkennen we Annemieke Bijlsma en Hannie Bosma aan de rechterkant  Mieke Zonderland. In het links midden Lieneke Bosma 

Wie kan ons aan meer namen helpen ? 

 Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!