Menu

zoeken

Boer wim de Bernard kramer Heerenveen cambuur strijdMet het naderen van het slot van de voetbalcompetities, waarbij Cambuur nog kans heeft om via de nacompetitie naar de eredivisie te promoveren,  gaan de herinneringen terug naar  het seizoen 1995 – 1996 toen Cambuur  in de eredivisie voetbalde.

Bernard Kramer , fanatiek Cambuur supporter en Wim de Boer een zeker niet minder fanatiek Heerenveen supporter troffen elkaar dagelijks en dan ging het natuurlijk over hun favoriete club. Beide Sint Nyksters daagden elkaar uit bij de onderlinge confrontaties.  Daarbij ook Auke Jonkman die zoekende was en  maar moeilijk kon kiezen tussen beide Friese clubs.  Onderling werden er vaantjes en sjaals uitgewisseld en  Aukje  Jonkman werd een Heerenveen pet opgezet.

Helaas is Wim de Boer in 1998 veel te vroeg overleden maar Bernard Kramer is nog steeds een Cambuur fan in hart en ziel.  Aukje Jonkman is inmiddels Aukje Hoekstra geworden  en woont niet meer in Sint Nyk maar is naar Idskenhuizen verhuisd. Voetbal is nog steeds haar grote  passie en Heerenveen haar favoriete eredivisie ploeg. Haar club is echter VVI geworden waar ze samen met man en kinderen  wekelijks alles wat oranje/wit  is luid aanmoedigt. 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!