Menu

zoeken

Postma Frans voetbalSpannende weken voor Renado aan het slot van de competitie in de viere klasse. Het eerste elftal is nog volop in de strijd voor het kampioenschap  en promotie naar de derde klasse.   Al drie keer eerder heeft Renado in de derde klasse gespeeld. Het eerst in het seizoen 1980/1981 en 1981/1982. Ook in 1997/1998  en in 2009/2010 werd één seizoen in derde klasse gevoetbald.

De foto is van de eerste periode.  Op de foto de voorhoede van  toen, Rinus Spijkerman, Herre Zonderland en Frans Postma. Ook Frans zijn broer Age speelde een aardig partijtje mee en heeft in  de basis van sc Heerenveen gespeeld die toen in de eerste divisie speelden.

Mooi zijn al de vergelijkingen en de sterke verhalen van begin jaren tachtig van een aantal vaste basis spelers die nu als supporters het eerste elftal trouw volgen en aanmoedigen.  In het elftal van 2017 de  Rudi  de zoon  van Frans Postma.  Aan de keukentafel de discussie wie het hoogst kan springen. Waar vader Frans met de foto als bewijs het nog wint van  zoon heeft die   nog volop kans om het te verbeteren. Nu bijna veertig jaar later, blijft Frans Postma  liever met de beide benen op de grond.

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!