Menu

zoeken

Altenburg Rients en duyky opening c1000 1988Nadat Rients en Ducky Altenburg begin jaren 60  vanuit Roodhuis in Sint Nyk neerstreken en de Centrawinkel  van de familie Boomsma overnamen werd na de verplaatsing  van Bouwbedrijf van der Werf  naar  nieuwe  locatie op het industrieterrein  in 1977 de winkel  verplaatst naar de oude  timmerwerkplaats aan de Kade. De  nieuwe winkel had een aanmerkelijk groter vloer oppervlakte. De oude centra winkel op de lemmerweg  werd omgebouwd tot een bloemenzaak..

Ook op de Kade groeide de winkel al snel uit zijn jasje. De vraag naar een bredere assortiment werd steeds groter en een aantal kruideniers winkels stopten.

In 1987 kwam de oude brandweer en gemeentegarage aan de Molenwei vrij en na een grote verbouwing werd in 1988  de C1000 geopend. De opening werd verricht door Burgemeester Kuiper die zich net in de gemeente Skarsterlân had gevestigd.

Tijdens de opening overhandigde de familie Altenburg een cheque van fl2500.00 aan  directeur Hakbijl van Maeykehiem  voor de aanschaf van een paardenbok voor de bewoners. Johannes Boelsma was in de begin jaren beheerder van de manege en zo konden de bewoners kennismaken met paardrijden.  De paardenbok doet  overigens nog steeds dienst  in de manege van familie Breimer in Tjerkgaast.

(foto: Archief de Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!