Menu

zoeken

Boomsma Centra

In Sint Nicolaasga  waren in het verleden heel wat kruideniers,  elke straat had wel een winkel .Ruurd en Trijntje Boomsma waren één van hen. Zij zijn een kruideniers winkel begonnen op de Gaastweg, waar nu rijschool  Janny Kooystra is gevestigd, Daarna zijn ze verhuist naar de Lemmerweg naast het postkantoor. In 1936 hebben ze een Centra winkel met woonhuis boven gebouwd naast de elctro winkel van Fonger Mous.

Begin 1960 hebben ze de winkel verkocht aan  de in Roodhuis wonende familie Altenburg  die kruidenierswinkel op de Lemmerweg overnam. Elke  kruideniers had zo zijn  eigen klantenkring. Vast bij velen nog wel bekend dat de kruideniers met een boekje werkten.   Klanten vulden daarin hun weekelijks boodschappen, het boekje werd opgehaald en de opgegeven boodschappen werden keurig afgeleverd. Tegenwoordig kan ook oneline worden besteld maar het systeem is echt niet nieuw ook toen was het al een soort oneline bestelling.

(foto: Archief de Zakenman)

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!