Menu

zoeken

Legemeer - Open Dag melkrobots Frits de Jong

Categorie
Evenementen
Datum
14 april 2023 10:00 - 20:00

Slim Boeren Event – vrijdag 14 april van 10.00 tot 20.00 uur

Adres: Frits de Jong – Legemeersterweg 3, 8527 DS Legemeer


Welkom bij melkveebedrijf F. de Jong uit Legemeer

Frits de Jong runt, samen met zijn ouders en een medewerker, een melkveebedrijf met 145 koeien en bijbehorend jongvee in Legemeer. De koeien worden sinds 2020 gemolken door twee Lely Astronaut A5 melkrobots. Het rollend jaargemiddelde ligt op 10.425 kilo melk. De gehaltes zitten op 4,45% vet en 3,53% eiwit. “Sinds we automatisch melken is onze uiergezondheid verbeterd en worden met name de verse koeien vaker gemolken. Ook ben ik nu een stuk flexibeler.” vertelt Frits tevreden. De koeien staan het gehele jaar binnen. Daarnaast wordt het voer dag en nacht aangeschoven door de Lely Juno en de Lely Discovery mestrobot houdt de roostervloeren schoon. Nieuwsgierig geworden? Wees welkom om een geautomatiseerd melkveebedrijf te bekijken en de veehouder te vragen naar zijn ervaring. Ontdek hoe Slim melken, Slim voeren en Slim verzorgen loont. Slim boeren is een keuze.


Voor de jeugd hebben we een boerderijspeurtocht! Doe jij ook mee?

Deelnemende bedrijven:
ABZ De Samenwerking, AB Vakwerk, Agrifirm, Collectief Belang, Dierenartsen Sneek/Oudega, Flynth. Meinderts Wergea, Piersma Vloeren, Rabobank, Tellus Tigra, Lely Sphere, Loonbedrijf De Jong, Tjitte de Wolf Tjerkgaast

 
 

Alle datums

  • 14 april 2023 10:00 - 20:00


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!