Menu

Adventsconcert Interkerkelijk Mannenkoor Drachten

Categorie
Evenementen
Datum
zaterdag 9 december 2017 19:30
Locatie
Sint Nicolaaskerk, Kerkstraat 12, Sint Nicolaasga

Aanvang: 19.30 uur, deur open om 19.00 uur
Entree aan de deur: € 12,50 p.p. kinderen t/m 14 jaar € 8,-- p.p.
Voorverkoop van kaarten bij: bij v.d. Leest Textiel en Mode Gaastweg 4, St. Nicolaasga of via www.imddrachten.nl
Kaarten voorverkoop: € 10,-- p.p. en kinderen t/m 14 jaar € 8,-- p.p.

Op zaterdag 9 december a.s. zal het Interkerkelijk Mannenkoor Drachten een Adventsconcert verzorgen in de St. Nicolaaskerk te St. Nicolaasga. Het koor staat onder leiding van de gepassioneerde dirigent Freddy Veldkamp. Aan het Adventsconcert zal medewerking verleend worden door: dhr. Jan Kroeske (orgel), Sebastiaan Schippers (piano), Marthe van den Berg (dwarsfluit) en Gert Pannekoek (baritonsolist).

Het beloofd een gevarieerde avond te worden met o.a. solo optredens van Marthe van den Berg en Gert Pannekoek, met uiteraard veel aandacht voor het thema Advent en de komende Kerstdagen.

Het Interkerkelijk Mannenkoor Drachten (IMD): 
Begin 1960 werd het koor opgericht in Drachten toen onder de naam 'Gode zij ‘d Eer'. Later werd de naam gewijzigd in Interkerkelijk Mannenkoor Drachten. Momenteel bestaat het koor uit 120 leden die in Drachten en in een brede regio rond Drachten wonen.

Freddy Veldkamp (dirigent IMD): Wie Freddy Veldkamp kent, weet dat hij een man is die bruist van muziek. Hij is een van de weinigen die van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken. Dat het een grote hobby van hem is kunt u merken wanneer u hem bezig ziet. Hij valt op door zijn exacte, maar enthousiaste wijze van dirigeren. Momenteel dirigeert hij de volgende mannenkoren: Mannenkoor “Looft de Heere” uit Vaassen - Interkerkelijk Mannenkoor Drachten - Het Hervormd Mannenkoor uit IJsselmuiden - Holland Christian Male Choir (samengesteld koor). Met zijn koorleden maakte hij meerdere succesvolle concertreizen naar: Canada (Alberta – British Columbia en Ontario) – Israël – Engeland – Duitsland. 

Jan Kroeske: bekend van vaste organist bij de koren van Harm van der Meer begeleidt het koor op orgel.

Sebastiaan Schippers: hij is inmiddels als full time musicus werkzaam. Hij begeleid o.a. koren waaronder het Chr. Mannenkoor Westerlauwers . In voorjaar 2016 eindigde hij op een mooie 3e plek bij de verkiezing beste organist van Nederland door de EO.

Marthe van den Berg: zij begon al op 8 jarige leeftijd met dwarsfluit spelen. Zij speelt in het dwarsfluitkwartet Fluitique, en bij Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO).

Gert Pannekoek: Gert verleent regelmatig als baritonsolist medewerking aan concerten, radio en TV en CD opnamen van Mannenkoren.

 
 

Alle datums

  • zaterdag 9 december 2017 19:30

Powered by iCagendaHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!