Menu

zoeken

 

DeOorsprongSandraenEricSchrauwenSINT NICOLAASGA – Sandra en Eric Schrauwen pakken na zeventien jaar zelf de handschoen op om hotel-restaurant 'De Oorsprong' in Sint Nicolaasga tot een succes te maken. Na het faillissement van de vorige pachter gaan de eigenaren zelf de taak van gastheer en –vrouw van het etablissement op zich nemen. ,,Wij zijn er van overtuigd dat het concept dat waar we toen succes mee hadden, opnieuw kan slagen. Met de filosofie van toen en de veranderende marktomstandigheden van nu.”

Enthousiast laat Eric Schrauwen zien wat er de laatste weken achter de schermen in de voormalige stoeterij heeft plaatsgevonden. Er is vooral opgeruimd, waardoor het karakter en de kwaliteiten van het statige pand beter tot hun recht komen. De overtollige inboedel is opgesteld in een grote ruimte, klaar voor verkoop. De hotelkamers worden gemoderniseerd door het sanitair aan te pakken en de televisies door flatscreens te vervangen. Bovendien zijn er nieuwe boxsprings geplaatst. ,,Als er iets goed moet zijn bij de overnachting dan zijn het de bedden”, benadrukt Schrauwen.

Ook de menukaart van het restaurant is onder de loep genomen. ,,De keuken en de gastvrijheid van De Oorsprong staan hoog aangeschreven. Wij hebben de kaart vereenvoudigd en die meer toegespitst op pure en lokale producten. Door minder expliciete gerechten aan te bieden, wordt de gasten ruimte geboden om in overleg met de keuken nog meer dagverse ingrediënten toe te passen. Deze werkwijze is ook voor het personeel veel leuker omdat die haar creativiteit meer kwijt kan.” Voor groepen is het mogelijk eigen ruimtes te reserveren waar bijvoorbeeld koffietafels, brunches, Engelse thee of buffetten worden aangeboden.

De oude stalmeesterswoning uit 1885 is weer door Sandra en Eric Schrauwen in gebruik genomen. De ruimte, die met drie originele bedsteden voor zes personen nog authentiek is, wordt een unieke bed and breakfast. ,,De gasten kunnen in de stalmeesterswoning op een bijzondere manier overnachten.” Er is nog een 'húske' in aanbouw. Tot die tijd kan men van het overige sanitair bij de hotelkamers gebruik maken.

Met volle overgave gaat het echtpaar de uitdaging aan. ,,Twintig jaar geleden kochten we het pand en maakten er een hotel van. In twee-en-half jaar tijd is De Oorsprong een goed draaiend concept geworden. Wij zijn echter van huis uit adviseurs en met het gezinsleven erbij werd het gewoon te druk.” Na zeventien jaar lukte het de pachters niet om het hoofd boven water te houden. Over de keuze om dan zelf aan de slag te gaan, hoefde het stel uiteindelijk niet lang na te denken. ,,Wij zitten nu in een andere levensfase en zien de mogelijkheden. De Oorsprong heeft goed team van 36 werknemers. Dit is een natuurlijk moment om het roer om te gooien en te laten zien dat het kan.”

Ondanks dat de tijdsgeest in twintig jaar is veranderd, ziet Schrauwen kansen met het aanbieden van arrangementen. ,,We willen onze gasten zoveel mogelijk in de watten leggen. De omgeving heeft zoveel te bieden. Kanoën, fierljeppen, kleiduivenschieten, ballonvaren, alles is mogelijk en niets is te gek. We zoeken ook nadrukkelijk de samenwerking met bedrijven uit de omgeving. Samen sta je sterk en kun je programma’s bieden die voor de gasten zelf lastig te organiseren zijn.”

De Oorsprong richt zich naast Nederland vooral op toeristische gasten uit België en Duitsland. ,,Zij komen per definitie meerdaags en zoeken een gemoedelijke uitvalsbasis. Door mond-tot-mond-reclame hopen wij in die contreien naamsbekendheid te krijgen.”

De eerste resultaten van de extra aandacht voor pr worden al geboekt. SBS6 heeft voor het programma Teletips een drie minuten durend filmpje gemaakt, dat zich nu via YouTube op het internet verspreidt. ,,De reacties zijn lovend. Dat werkt alleen maar positief.”Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!