Menu

zoeken

BingoSINT NICOLAASGA – Bij de Bingo bij eetboerderij De Blaauwpleats in Sint Nicolaasga hebben zaterdagavond tientallen mensen een gokje gewaagd. De hoofdprijzen waren dan ook niet de minste: een parachutesprong en een gloednieuwe iPhone 12.

In de eerste ronde leverde een volle kaart een wijnproeverij voor twee op. De tweede ronde betekende de eerste volle kaart een parachutesprong. De derde ronde draaide om een gloednieuwe iPhone 12. Ook de andere prijzen waren leuk om te winnen. Onder andere een blender, Senseo-koffiezetapparaat en volle boodschappentas van de Jumbo verwisselden van eigenaar.

Onder het genot van een ijskoud biertje, wijntje en een hete bitterbal, worden de nummers fanatiek van de lijst afgestreept. De bingoboekjes vonden gretig aftrek. De meeste deelnemers verdubbelen hun kansen met twee boekjes. De ‘professionele’ bingospelers hadden heuse bingostiften meegebracht. Met een ferme druk op het vel, stippen de dames in het rood, groen of blauw de nummers af.

De spanning voor de tweede ronde loopt op want wie wint de parachutesprong? Veel spelers hopen wel en tegelijkertijd ook niet op de hoofdprijs. Het duurt lang. Veel nummers worden afgestreept, maar de volle kaart laat op zich wachten, Een jonge dame roept plotseling ‘BINGO’ en springt overeind. Haar vriend verbaast de winst niet. ,,Do winst altyd wat!”

De ronde voor de iPhone is hooggespannen. De volle boodschappentas en het etentje voor twee bij de Blaauwpleats zijn er al uit. Wie zal nu als eerste de kaart vol hebben? Vlak voordat de Bingo valt, kan men een speld horen vallen. Een voorzichtige bingo wordt door een aantal al zachtjes gepreveld. ,Ik heb het zweet in mijn handen staan”, zegt een van de dames. Nog twee nummers en ze kan de Iphone ophalen. Maar helaas is iemand anders haar net voor. De teleurgestelde spelers bestellen nog maar een biertje. De serveerster komt ook al aangelopen met een dienblad vol bakjes met bitterballen. Bingospelen maakt hongerig.

Elke ronde is de tweede volle kaart goed voor twee kaartjes voor subtropisch zwemparadijs Swimfun in Joure. Enkele jongeren laten zich er niet van weerhouden om ook voor de troostprijs als voor de Iphone net zo hard te juichen. Dat één van hen tijdens de laatste ronde ook daadwerkelijk de zwemtickets wint, maakt de hilariteit compleet.

Iedereen dingt aan het einde mee naar de troostprijzen. Deelnemers kunnen op de achterkant van de bingokaarten hun naam noteren. Vijf prijzen gaan eruit middels verloting. Zo wordt op de valreep nog een sandwichmaker, kaartspel, Twisterspel en twee fotolijsten gewonnen.

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!