Menu

zoeken

terras Stevenshoek reeds verwijderd 1LANGWEER – Het terras Harbour Side Langweer is de afgelopen zomer een wisselend succes. De vijftig tafels waren tijdens de hittegolf nagenoeg allemaal vol. De eerste weken met minder goed weer liep het terras slecht. ,,De omzet viel uiteindelijk wat tegen”, zegt Michiel Blekkenhorst, ,,Je probeert wat als ondernemer. Je wilt wat voor het dorp betekenen.”

De Harbour Side heeft veel landelijke aandacht gehad. Het alternatieve terras sierde de voorpagina van de Telegraaf en de Leeuwarder Courant. Ook andere lokale media besteedden aandacht de samenwerking van de zeven Langweerder ondernemers.

Het wegvallen van evenementen zoals het SKS-skutsjesilen, de kermis, het dorpsfeest en de markten konden de ondernemers merken. Toch was het in het dorp zelf goed druk. ,,We hebben in de laatste weken fantastisch mooi weer gehad. Langweer was bomvol met toeristen, alleen die waren niet altijd in de oude haven te vinden.” Om gasten te trekken zijn op de Harbour Side filmavonden, een bingo, een Formule1-avond en cocktailavonden gehouden. Met succes: het terras zat die dagen vol.

Langweer heeft veel controles gehad. ,,Alles was prima. Mensen bleven op hun plek zitten. Burgemeester Fred Veenstra kwam ook nog langs. Hij vond alles er goed uitzien.” De mogelijke coronabesmettingen bij IJssalon Langweer zorgde ook voor de Harbour Side voor spanningen. Het cafetaria was drie dagen gesloten omdat medewerkers op camping De Appelhof op Terschelling waren geweest. ,,Gelukkig waren de testen negatief. Als die positief waren geweest, dan hadden we in Langweer een groot probleem gehad.”

Het terras heeft op 16 augustus de laatste dag gedraaid. De kans is klein dat Harbour Side Langweer volgend jaar weer wordt opgetuigd. Planontwikkelaar Zwanenburg heeft concrete plannen voor het gebied. Bovendien is het de vraag of gemeente De Fryske Marren nog een keer bereid is om de vergunning te verlenen.

(Foto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!