Menu

zoeken

230620 tresvers 2SINT NICOLAASGA - Sjouke Bouma van TresVers uit Sint Nicolaasga is blij dat zijn zaak vanwege de coronamaatregelen nooit dicht hoefde. Achter de schermen veranderde er voor de verswinkel niet heel veel: ,,Wy waskje ús hannen al fjirtich kear deis.”

Het aantal klanten in de winkel bleef gelijk. Wel namen mensen meer luxere producten mee. ,,Minsken kochten mear. Om’t de horeca ticht wie, woenen klanten thús lekker iten siede.” Met het uitblijven van evenementen liep TresVers de grote bestellingen mis. ,,Klaaie doch ik net, hear. Ik wie allang bliid dat wy iepen mochten bliuwe.”

In de winkel zijn maximaal zes klanten per keer welkom. Bij de ingang en bij de pinautomaat staat desinfectiemiddel. Schermen waren volgens de richtlijnen van het RIVM niet nodig. De afstand tussen het personeel en de klanten is dankzij de toonbank groot genoeg. De voorkeur heeft pinnen, maar klanten kunnen nog wel contant betalen. Hiervoor staat een oranje bakje waar het geld in kan.

TresVers is sinds maart gaan bezorgen. De speciaalzaak bracht de boodschappen tijdelijk gratis bij de mensen aan huis. De bezorgers hebben desinfectiemiddel en plastic handschoenen in de auto liggen. Bouma zag ook veel nieuwe klanten; mensen die hij voor de coronacrisis nog niet in de winkel had gezien. ,,Dat is wol wer moai. De klanten stelle ek fragen oer it produkt. It is in ûntdekkingstocht.”

,,It is hiel nuver om sa te wurkjen, mar it is toch echt serieus. Gelokkich giet it de goeie kant wer op mei mei it oantal besmettings. Ik bin hiel bliid dat wy iepen koene bliuwe. It is pas myn twadde jier as ûndernimmer. Ik wit net of ik it rêden hie as ik ticht moatten hie.”

(Foto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!