Menu

zoeken

SNVV BURGUM 3 1 1SINT NICOLAASGA - Het coronavirus heeft de volleyballers van S.N.V.V. niet in de weg gezeten. De brand in de Doniahal afgelopen november wel. De kleine tweehonderd leden maakten sinds die tijd van alle sporthallen in de gemeente gebruikvoor de trainingen. Voorzitter Frits Sijbesma: ,,Wy binne yn De Jouwer, Sleat, Langwar, De Lemmer en Balk west.”

De sfeer was ‘niet heel positief’ volgens de voorzitter. Sijbesma is daarom blij dat de trainingen straks in de nieuwe hal weer kunnen worden hervat. Op 15 augustus kan S.N.V.V. weer in de Doniahal terecht. ,,Der sjogge wy nei út. De measte leden stean te popelen om wer te begjinne.”

Sijbesma houdt wel een slag om de arm. ,, Wy moatte wol reëel bliuwe: volleybal is dan gjin kontaktsport, mar oardel meter ôfstân wurd lêstich. Seker by wedstriden. Mei trainingen is it wol te dwaan, tink ik. Dêr kinst op oefenje. Ik hoopje dat der in fersoepeling komt foar de sport.”

De volleybalbond heeft op 15 september de eerste wedstrijden ingepland. Frits Sijbesma hoopt vanaf dan het laatste seizoen af te kunnen sluiten. ,,Wy hawwe in rot jier hân. Wy hawwe it bêste der fan makke. No is it hoopjen op in frisse start.”

(Foto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!