Menu

zoeken

Nota TweewielersSINT NICOLAASGA - Nota Tweewielers in Sint Nicolaasga had in april vier gegadigden voor bepaalde e-bike waarvan op dat moment maar één op voorraad was. Het was een vreemde situatie die eigenaar Harry Nota nooit had kunnen bedenken. Toch was de fietsenspecialist wel op drukte in de winkel voorbereid. De nieuwsberichten over corona in Europa kwamen in februari, precies in de bestelperiode van de fietsenzaak. ,,We hebben veel fietsen vast kunnen leggen. Daar hebben we veel geluk mee gehad.”

Met het sluiten van de sportscholen, restaurants en het afgelasten van festivals werd in andere dingen vertier gezocht. De oer-Hollandse gewoonte van fietsen was dit voorjaar populairder dan ooit. ,,De mensen wilde er graag op uit. De sportscholen waren dicht, de scholen waren gesloten en veel mensen hadden opeens vrij. Even de fiets pakken was voor veel mensen weer een uitje.”

Nieuwe fietsen zijn afgelopen week binnengekomen. Nota Tweewielers heeft tot nu toe steeds goed kunnen leveren. Dat blijven Piet en Harry Nota voorlopig ook nog doen. ,,We hebben nog ontzettend veel plezier in de fiets vak. Piet en ik hebben elke dag zin om weer aan de slag te gaan. Wel zijn we in gesprek met een aantal jonge fietsmakers voor overname. We doen ontzettend ons best om voor de opvolgers een gezonde fietsenzaak voor Sint Nyk te behouden.”

(Foto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!