Menu

zoeken

150520 gymplaza 3SINT NICOLAASGA - De eerste twee weken na de persconferentie medio maart was het stil bij Gymplaza in Sint Nicolaasga. ,,We waren overdonderd door de maatregelen”, zegt Minet de Vries, ,,Het coronavirus bleek zich te verschuilen in de kleine vochtdeeltjes die je uitademt. Sporten veroorzaakt een hoge hartslag, zorgt voor meer uitademing en werd opeens gevaarlijk."

Fysiotherapeut Norbert Roodenburg had van de een op de andere dag geen patiënten meer. ,,Tot medio maart was de agenda vol. Na de persconferentie was alles direct voorbij. Mensen waren angstig en terughoudend en durfden niet meer voor een behandeling te komen.”

Na twee weken breidde De Vries haar buitensportactiviteiten uit. Dat de fitnesssector gelijk werd getrokken met festivals maakte veel activiteiten onmogelijk. Met drie mensen sportte ze buiten, totdat het even niet meer mocht. ,,We zijn elke keer goed op de hoogte gehouden door onze brancheorganisaties.” Het idee om online lessen te geven werd versneld uitgevoerd. Gymplaza bood leden en ex-leden de mogelijkheid om te sporten via een livestream. Klanten die pas met de rugcampagne waren begonnen, kregen hunprogramma digitaal toegestuurd.

Met ingang van de nieuwste maatregels zijn klanten verplicht om te reserveren. Ze mogen niet bij Gymplaza douchen en moeten zich aan de anderhalve-meterafstand houden. Sinds dinsdag 16 juni heeft Gymplaza een looproute in het gebouw. Mochten klanten zich niet aan de regels houden, dan is de boete van vierduizend euro per keer voor Gymplaza. ,,Er zijn altijd wel mensen die zich niet aan de regels houden”, zegt Minet de Vries, ,,Dat is wel lastig. En dat is het helemaal omdat ik als MS-patiënt in de risicogroep zit. Ik wil niet ziek worden.”

De kwetsbaarheid van De Vries is precies de reden dat Roodenburg zijn oude beroep als IC-fysiotherapeut nog niet op heeft gepakt. ,,Toen de nood hoog was, heb ik mijzelf wel aangemeld. Ik had er nog niet bij stilgestaan dat ik dan maandenlang niet bij Minet mocht zijn. Toch denk ik wel dat ik het ga doen, mocht het nodig zijn. Als er een tekort aan zorgpersoneel is, dan kun je niet anders dan klaarstaan.”

(Foto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!