Menu

zoeken

230620 slagerij dol 9LANGWEER - Slagerij Dol aan de Buorren in Langweer heeft dankzij de coronacrisis de geplande webshop drie weken eerder online gezet. De aanleiding van de webshop zou leuk zijn: de slagerij bestaat dit jaar een kwart eeuw. Nu werd de coronapandemie de reden van de digitalisering. ,,We zouden ons 25-jarig jubileum op 27 april vieren en op die dag de site lanceren. Nu werd het 2 april. Het feestje moeten we nog even uitstellen. Helaas”, zegt Iris Dol.

De winkel verwelkomt nu één stel of één klant tegelijk. Meer past niet in de kleine zaak. Aan de rechterkant mogen mensen de zaak binnenlopen en aan de linkerkant is de uitgang. Desinfectiemiddel voor de handen staat in het midden van het gangpad.

De slagerij verkocht aan het begin van de coronacrisis vooral luxere stukken vlees, smeersels en grillworsten. ,,De artikelen voor de borrel vlogen de winkel uit. De horeca was op slot en de mensen wilden toch lekker eten. Dat konden we echt merken.”

De aanloop kan niet rustiger worden. Wel kleiner. Of het werd rustig in de winkel: In de winkel werd de aanloop iets kleiner, maar Dde bestellingen via de website maakte de omzet weer goed. ,,Er bleek een enorme vraag te zijn. We krijgen bestellingen vanuit de hele omgeving. Deze bezorgen we tot aan de voordeur. De betalingen gaan via de website. Sinds de webshop hebben we veel nieuwe klanten in de winkel. Ik denk dat het vooral met het gemak te maken heeft.”

(Foto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!