Menu

zoeken

230620 camping rijpkema 3LANGWEER - Mini-camping Friesland in Langweer zag de reserveringen in maart verdwijnen, maar nu is de camping zo goed als volgeboekt. De meeste plekjes zijn van half juli tot begin augustus bezet.

Anja Rijpkema zag in eerste instantie alle boekingen voor de zomer wegvallen. De ene reservering na de andere werd geannuleerd. ,,De afmeldingen bleven maar komen. Hemelvaart en het Pinksterweekend zijn echte familieweekenden, maar dat kon opeens niet meer. Ook Duitse toeristen en groepen kwamen niet meer.”

De camping kon wel open blijven, vertelt Rijpkema. ,,Je kunt bij ons het chemisch toilet buiten legen en we hebben een buitenkraan.’’ De bezoekers van de camping, die wel kwamen, waren vanaf de beginperiode creatief. Voordat de toiletgebouwen open mochten, zochten de campinggasten andere manieren om zich op te frissen. ,,De een gebruikte een douchezak en anderen kochten een buitendouche.

De campingeigenaresse heeft verschillende coronamaatregelen genomen. Gasten mogen met maximaal twee personen tegelijk in een sanitair gebouw zijn, er zijn verschillende mogelijkheden om de handen te ontsmetten en bij de wc’s zijn extra schoonmaakmiddelen aanwezig. Van een lege agenda is geen sprake meer. De situatie is nu helemaal omgedraaid. ,,Naar het buitenland zit er even niet in. Mensen willen toch op vakantie. Ze zoeken het daarom dichterbij. Friesland wordt weer ontdekt. Dat is wel mooi om te zien.”

Tot nu toeheeft de gemeentedrie keer controle op het terrein gecontroleerd. ,,Het is wel raar hoor. Opeens kun je een boete krijgen omdat je dicht bij elkaar benten of het toiletgebouw open hebt terwijl dat niet mag. Gelukkig spreken mensen er elkaar op aan. Het gaat allemaal heel gemoedelijk. De mensen zijn op vakantie. Als ze even op elkaar moeten wachten, dan is dat geen probleem. De gasten hebben geduld.”

(Foto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!