Menu

zoeken

Lerares Yvonne Klooster thuis aan het werk LANGWEER - Wethouder Luciënne Boelsma heeft juffen Monika Hof en Yvonne Klooster bezocht. Zij geven sinds de coronacrisis vanuit huis les. De leerlingen van OBS de Brêge in Scharsterbrug en OBS ’t Swannestee in Langweer kunnen alles op een eigen IPad volgen. Het thuisonderwijs kon daardoor sinds de sluiting van de scholen goed worden geregeld. Wethouder Boelsma wilde weten hoe het gaat.

Lerares Yvonne Klooster thuis aan het werk

Monika Hof geeft samen les aan groep 6/7 van OBS De Brêge in Scharsterbrug. De wethouder kwam tijdens de les binnen. Naast het contact en de lessen via Facetim, maakt Monika in het weekend filmpjes van instructielessen, die zij later naar de kinderen stuurt. In de digitale lessen worden taal en rekenen behandeld, maar bijvoorbeeld ook gymoefeningen en cupcakes bakken. Leerlingen en ouders sturen ook filmpjes en foto's terug. Dit leverde haar binnen het onderwijsteam de bijnaam 'de vloggende juf' op.

Yvonne Klooster geeft les aan groep 8 van OBS 't Swannestee in Langweer. Ze heeft thuis speciaal een ruimte heeft ingericht waar ze les kan geven, zonder inmenging van het gezin. Bij de trap brandt een lampje als ze lesgeeft, zodat ze niet wordt gestoord. Tijdens de les waar Luciënne Boelsma bij aanwezig was, speelde de klas woordbingo. De leerlingen van groep 8 missen vooral de leuke uitjes.

Wethouder Luciënne Boelsma: ,,Het is prachtig om te zien dat met zoveel creativiteit en enthousiasme verschillende manieren worden gevonden om onderwijs op afstand mogelijk te maken. De scholen en leerkrachten verdienen hiervoor een groot compliment. Ook de wijze waarop het onderwijs op dit moment weer de overstap maakt naar regulier onderwijs is bewonderenswaardig. Gemeente De Fryske Marren waardeert de goede samenwerking en de inzet van alle betrokkenen dan ook zeer.” Wethouder Lucinne Boelsma en leerkracht Monika Hof van OBS De Brege

De kinderopvang, gastouders en scholen in het basisonderwijs, speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs gaan op 11 mei weer open. Kinderen in het speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs kunnen weer volledig naar school. De kinderen in het basisonderwijs gaan ongeveer voor de helft van de tijd naar school. De praktische invulling hiervan gaan de scholen en de kinderopvang verder uitwerken.

Basisscholen, kinderopvangorganisaties en de gemeente overleggen elke week digitaal met elkaar. Zodra duidelijk is hoe het onderwijs en de kinderopvang er in onze gemeente uit gaat zien, worden de ouders zo snel mogelijk geïnformeerd.

 

Wethouder Luciënne Boelsma en leerkracht Monika Hof van OBS De Brege

(Foto’s: Douwe Bijlsma/Gewoan Dwaan Fotografie)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!