Menu

zoeken

180223 Tuinfeest Maeykehiem Vrienden vanSINT NICOLAASGA – Met een speciaal muziekfeest op zondag 18 maart staat de werkgroep ‘Vrienden van Maeykehiem’ stil bij haar eerste lustrum. Muzikanten, die een speciale band hebben met Stichting Maeykehiem, treden in Het Zalencentrum in Sint Nicolaasga belangeloos op. ,,Een gevarieerde gezellige muziekmiddag, waarbij we hopen op nieuwe donaties.”

Fanfare-orkest Excelsior, popkoor Four Seasons, Shantykoor De Headammers, de Vocal Roses en Cantabile zullen de middag muzikaal omlijsten. Allemaal muzikanten die op één of andere manier een band met Maeykehiem en haar bewoners hebben. Dat geldt ook voor Johannes Rypma, de zesde artiest en uitsmijter van het muziekfeest. De nummer twee van The voice of Holland 2012 heeft een neef, die bewoner is van Maeykehiem.

Het vijfjarig bestaan grijpt de ‘Vrienden van Maeykehiem’ aan om op de trom te slaan. In 2013 werd de werkgroep als vrijwilligersinitiatief opgericht. Concrete aanleiding was dat er vanuit de overheid steeds meer op de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking werd beknibbeld. ,,Alleen voor de primaire basiszorg is er geld beschikbaar. Het budget voor recreatie is maar heel beperkt, terwijl dergelijke activiteiten voor de bewoners ontzettend belangrijk zijn. Daarom hebben wij de ‘Vrienden van Maeykehiem’ opgericht. Met donaties van iedereen die Maeykehiem een warm hart toedraagt, is het mogelijk om iets meer te doen met de wensen van de bewoners” legt Henk Jan Oudenampsen van de werkgroep uit.

Dankzij bijdragen van de ‘Vrienden van Maeykehiem’ was het mogelijk om bijvoorbeeld een bijdrage te leveren aan de aanschaf van een duofiets, iPads, een gedenkteken voor overleden bewoners van de locatie Langweer, een karaokeset en de aanleg van een pluktuin. Ook kan er dankzij de donaties een tegemoetkoming worden gegeven in de kosten voor uitstapjes van de bewoners of de organisatie van een soosavond met een koor of bandje.

180223 Duofiets Maeykehiem Vrienden vanHenk Jan Oudenampsen zit als oud-stafmedewerker in de werkgroep. Het viertal wordt gecompleteerd door Geertje Eiling en Auke van der Veen als huidige werknemers van Maeykehiem en Machtelt van Peursem als naastbetrokkene. Het kwartet trekt de kar trekt en zoekt een goede bestemming voor de jaarlijkse donaties, giften en schenkingen. ,,Onze doelstelling is dat de bewoners er profijt van hebben. Vaak klopt de begeleiding bij ons aan met een wens die er leeft. Wij vinden dat het gedoneerde geld moet rollen en potten niet op. Tenzij er een specifiek doel is waar voor wordt gespaard.”

De financiële middelen zijn bescheiden, erkent Oudenampsen. De groep donateurs blijft stabiel op 40 tot 45 personen zitten. ,,Daarom is het ook goed dat je af en toe op de trom slaat. Ons lustrum is een mooie aanleiding om aandacht te vragen.” Het muziekfeest is gratis toegankelijk. Dat is mogelijk door de acts die belangeloos optreden, Het Zalencentrum dat de zaal voor het doel beschikbaar stelt en de vrijwillige inzet van onder andere de muziekinstallatie. Na afloop is er de mogelijkheid om een vrije gift te doen. Ook kunnen mensen zich inschrijven voor een eenmalige of jaarlijkse donatie. ,,Het centrale doel is een leuk en ontspannen muziekfeest. Niet alleen voor bewoners van Maeykehiem, maar voor iedereen die een gezellige muzikale middag wil ervaren. Bovendien is het een poging om nieuwe donateurs te vinden. De hoogte van het bedrag is van ondergeschikt belang”, geeft Oudenampsen aan, ,,Met de opbrengst van het muziekfeest hopen we specifiek een bijdrage te kunnen leveren in de aanschaf van een nieuwe elektrische duofiets en een tegemoetkoming voor een uitstapje van de bewoners.”

De deuren van Het Zalencentrum gaan op zondag 18 maart om half twee open. Dan is er al een trekzak-muzikant die de stemming er al in brengt. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn de optredens. Daarna is nog alle ruimte om gezellig na te zitten. Aanmelding is wel nodig via .

(Foto's: Vrienden van Maeykehiem)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!