Menu

zoeken

150824 Lemmerweg 22 kamerverhuur seniorenSINT NICOLAASGA - Gemeente De Fryske Marren heeft langer tijd nodig om een besluit te nemen over een nieuwe vergunningaanvraag voor een woonvorm voor senioren aan de Lemmerweg in Sint Nicolaasga. Eerder weigerde het college van burgemeester en wethouders nog medewerking te verlenen aan het initiatief.

De gemeente gaf een negatief advies met de motivatie dat het plan in strijd is met het begrip woning en het bestemmingsplan. Bovendien vond het college deze vorm van kamerhuur niet in het beleid van de gemeente valt en werd er geconcludeerd dat er geen sprake is van een maatschappelijke voorziening.

De initiatiefnemers hebben de plannen enigszins gewijzigd en opnieuw een vergunning aangevraagd. De aanvraag is al weken binnen, maar de gemeente heeft de beslistermijn opgeschort. ,,Er is meer tijd nodig om de vergunningaanvraag te behandelen", legt woordvoerder Nienke Nijp van gemeente De Fryske Marren uit. Binnen enkele weken wordt bekend of de vergunning al dan niet verleend wordt. 

Lees ook: Streep door plan seniorenkamers

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!