Menu

zoeken

150824 Lemmerweg 22 kamerverhuur seniorenSINT NICOLAASGA - Gemeente De Fryske Marren zet vooralsnog een streep door het plan om aan de Lemmerweg in Sint Nicolaasga twaalf seniorenkamers te realiseren. De eigenaar heeft het plan gevat om de bestaande bebouwing aan te passen en uit te breiden zodat er een woonvorm ontstaat voor 65-plussers.

Het initiatief omvat, naast een nieuwe wc en douche, ook de komst van een personeels- en recreatieruimte. Op de begane grond komen in het plan acht en op de bovenverdieping vier kamers, die gehuurd kunnen worden. Als de senioren zorg nodig hebben, moet dit via thuiszorgorganisaties lopen. Er komen geen personen te wonen die therapeutische of medische zorg nodig hebben. De bedoeling is om alleen maaltijdenvoorziening, verzorging van was- en strijkgoed en toezicht aan te bieden. Op het achterterrein zouden twaalf parkeerplaatsen moeten worden gerealiseerd.

De gemeente heeft het plan op verschillende criteria getoetst en is tot de conclusie gekomen dat de seniorenwoningen op deze plek niet zijn toegestaan. Volgens het college van burgemeesters en wethouders is het plan in strijd met het begrip woning en het bestemmingsplan. Bovendien past deze vorm van kamerhuur niet in het beleid van de gemeente en wordt er geconcludeerd dat er geen sprake is van een maatschappelijke voorziening. 

De advocaat van de initiatiefnemer is door de gemeente op de hoogte gesteld.

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!