Menu

zoeken

07021350 verticale drainsSCHARSTERBRUG - Het aanbrengen van de drainage voor het nieuwe Knooppunt Joure is begonnen. De eerste drains worden verticaal met een grote machine bij de nieuwe fly-over bij Scharsterbrug in de grond gebracht.

In totaal worden er over 28.899 meter verdeeld over een oppervlakte van 6.737 vierkante meter 2569 drains geslagen. Dit gebeurt verticaal in een zandpakket van ongeveer anderhalve meter. 

De drainage is nodig omdat de grond slecht waterdoorlatend is. Hierdoor is de bodem niet stabiel genoeg om op te bouwen. De drainage zorgt er voor dat overtollig grondwater snel wordt afgevoerd. Overtollig water stroomt horizontaal naar een drain, waar het naar boven en naar beneden wordt afgevoerd. Na een aantal maanden is de grond stabiel genoeg om er landhoofden op aan te kunnen leggen.

(Archieffoto: Noordoost.nl)

Lees ook: 
Fietsen en zand door één tunnel
Feiten rond Haulstersingel
Meer overlast voor verkeer op A6



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!