Logo

08030854 Doel met netJOURE - Sportclubs moeten in de toekomst zelfs het beheer en onderhoud van de ruimte rondom de sportparken doen. Gemeente De Fryske Marren draagt deze verantwoordelijkheid over en verwacht hiermee structureel 48.000 euro te kunnen besparen.

De gemeenteraad bespreekt het voorstel op 14 november in de commissie samenleving. De maatregel is één van de invullingen die het college van burgemeester en wethouders geeft aan haar bezuinigingsopdracht. Kybys Ingenieurs en Adviseurs heeft de kostenbesparing in beeld gebracht. Verwacht wordt dat de vrijwilligers nu zelf onkruid verwijderen, bladruimen, extensief maaien rondom de velden, sloten hekkelen, ballenvangers repareren, leunhekken en doelen onderhouden, bosschages bijsnoeien en verlichting vervangen. 

Een andere bezuining is de overdracht van de was- en kleedkamers in Langweer en Sint Nyk. Het beheer en planmatig onderhoud komt nu in handen van VV Renado en VV Langweer. Verwachting is dat dit de gemeente hierdoor drieduizend euro per jaar bespaard. Bij andere clubs werkt het al zo, maar in Sint Nyk was het van oudsher al zo geregeld. De was- en kleedruimtes in Langweer zijn onderdeel van het grotere complex met onder andere de sportzaal aan de Tsjillânleane. 

Lees ook: Toch weer gesprekken sportpark

(Archieffoto: Noordoost.nl)

(c) 2014 - 2023 DeSintNykster.nl