Logo

juryrapport optocht 2017De wagenbouwers waren zaterdagavond massaal naar Het Zalencentrum gekomen voor de uitleg van de jury over de uitslag. De jury schrijft in haar rapport 'Hoewel de optocht nooit een thema heeft, leek het er op dat de wagenbouwers dit jaar op verschillende wijze ook verbinding zochten. Verbinding met de natuur, verbonden aan elkaar, het dorp of via het lasapparaat. Kennelijk is het toch een tijdsbeeld dat we, of dankzij de meest moderne communicatiemiddelen, toch het menselijk contact missen.'

Met spanning werd naar  de uitleg van jury voorzitter Henk Laros geluisterd. Laros meldde ook dit jaar nogmaals nadrukkelijk dat hij geen deel uitmaakt van de jury, maar de bevindingen van de jury enkel op papier zet en deze verwoord.

Met meer dan speciale belangstelling luisterden de bouwers van de Lion King naar het verslag. Zij wonnen de publieksprijs, maar kregen van de jury een 2D prijs en dat is de zevende plaats. Volgens de jury had buurtvereniging De Grietman met dit onderwerp voor een hoog ambitieniveau gekozen. Dit schept, naar oordeel van de jury, hoge verwachtingen. Die verwachtingen zijn volgens de jury niet waar gemaakt. De wagen was van minimaal van opzet en de cheografie was niet altijd even strak. Ook had de jury moeite met de voorstelling in de lengte terwijl in het theater juist dit in de breedte is om alles goed te kunnen volgen.

Over de winnaar Wrâld fan Rust was de jury vol lof . De vormgeving was verrassend en het kleurgebruik was consequent doorgevoerd.  De jury was getroffen door de rauwheid van de gehele voorstelling.   D.V.O deed dit jaar voor de tweede keer mee en nu al een eerste prijs is volgens de jury een bijzonder prestatie.

Het volledig jury rapport is vanaf volgende week te lezen op www.allergorischoptocht.nl

Lees ook: Uitslag optocht vol verrassingen

2017 Uitslag Allegorische Optocht

(c) 2014 - 2023 DeSintNykster.nl