Menu

zoeken

160928 Ice i licious ijsjes met toppingsSINT NICOLAASGA - Het studentenbedrijfje Ice i licious gaat op de herftmarkt, die op 8 oktober vanwege het zestigjarig bestaan van de Sint Nykster Volleybal Vereniging (SNVV) in de Doniahal wordt georganiseerd, bijzonder ijs verkopen.

Het idee van de zeven eerstejaarsstudenten leisure management aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden is het samenstellen van een eigen ijsje. Een 'kaal' roomijsje wordt omhuld met melkchocolade waarna die kan worden besprinkeld met drie soorten bovenlaagjes. De mensen kunnen de keuze maken uit tien verschillende toppings. De gedachte is dat er een droomijsje naar eigen smaak wordt gemaakt.

Het project kent meerdere linken met Sint Nicolaasga. Marieke Postma is in het dorp opgegroeid en is één van de zeven studenten, die Ice i licious hebben opgericht. De ijsjes worden bovendien ingekocht bij de Sint Nykster consumptie-ijs-fabrikant Holiday Ice.

De herfstmarkt vindt plaats op zaterdag 8 oktober van 10.00 tot 14.00 uur. Meer informatie over het ijsjesproject is te vinden op: http://iceilicious.webnode.nl 

(Foto: Ice i licious)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!