31012016renadokraggenburg 2SINT NICOLAASGA - Renado heeft in de eerste wedstrijd na de winterstop gelijk gespeeld tegen Kraggenburg. De bezoekers uit de polder hadden in de eerste competitiehelft een punt minder dan de Sint Nyksters. De publieke belangstelling was deze middag aanmerkelijk minder dan normaal, maar waarschijnlijk hadden de meeste voetballiefhebbers de warme huiskamer met de wedstrijd Cambuur - Heerenveen of het warme strand van Aruba verkozen boven de thuiswedstrijd van Renado.

De wedstrijd begon rommelig. Beide ploegen hadden moeite om de bal in de ploeg te houden en gingen dan ook met de 0-0 stand naar de kleedkamer. In de eerste 15 minuten van de tweede helft vielen er de vier doelpunten. Kraggenburg opende de score nadat de Renado verdediging de bal niet goed wegwerkte. Nadat Giedo de Weerd via een goede uitval eerst nog op Kraggenburger keeper stuitte, was het diezelfde speler, die ook nu weer goed doorkomend vanaf rechts, Gerben Huitema in staat stelde om op gelijke hoogte te komen. Binnen een minuut had Kraggenburg al weer een antwoord op de gelijkmaker. Door een snelle uitval belandde de bal achter de verraste Renado doelman Fariz Mesud.

Renado herstelde zich goed van deze tegenslag. De ingevallen Theunis Sloothaak speelde Giedo de Weerd aan, die geen fout maakte en voor de 2-2 aantekende. Beide ploegen kregen nog een aantal kansen, maar tot doelpunten kwam het deze middag niet meer. Voor de mannen van trainer Frans á Nijeholt, die na dit seizoen naar derde klasser Geel Wit op Ameland vertrekt, zat er deze middag niet meer in.