renado vog 2SINT NICOLAASGA - Een fantasieloos en zonder enige overtuiging spelend Renado heeft zich een slechte dienst bewezen door kansloos met 1 - 3 te verliezen van VOG Westhoek Combinatie (VWC) uit Munnekeburen. Ook trainer Frans á Nijeholt deelde in de malaise toen hij in de tweede helft zijn frustratie geheel onterecht op de scheidsrechter afwentelde en met rood kon vertrekken.

In de eerste helft zagen de toeschouwers een iets meer aanvallend Renado. De Sint Nyksters kwamen gelukkig op voorsprong toen een VWC-verdediger de bal bij een corner achter zijn eigen doelman kopte. De ploeg uit Munnekeburen kwam op gelijke hoogte toen Johan Potma de bal ongelukkig tegen de hand kreeg en de scheidsrechter een penalty toekende. Door bijzonder slecht verdedigen van Renado kwam VWC in de 45ste minuut zelfs nog op voorsprong.

De tweede helft was van Renado-zijde een aanfluiting. De Sint Nyksters waren geen schim van het team, dat eerder Steenwijkerwold met 0-3 oprolde. Duels werden simpel verloren en de bal werd met regelmaat van de klok in de voeten van de tegenstander gespeeld. Het trouwe publiek verzamelde zich tijdens de sneeuwbui onder de luifel van de kantine en zocht na afloop morrend de kantine op om zich op te warmen.

(Foto's : De Zakenman)