D240323 SintNyk buurtenvolleybal 9  1000e voetballers van Renado 4 zijn zaterdagavond 23 maart 2024 overall-winnaar geworden van het jaarlijkse Buurten- en bedrijvenvolleybaltoernooi van SNVV in Sint Nicolaasga. Als enige team wonnen ze alle wedstrijden. In totaal deden 23 ploegen mee, verdeeld over vier poules. Na afloop van het toernooi was er live muziek in de kantine van de Doniahal met de band MarHoeJitJim uit Sint Nyk.

De toernooicommissie had zich dit jaar uitgeleefd op een nieuwe indeling, waardoor er maar liefst achttien teams in de middenpoule uit konden komen. De resterende vijf teams speelden in poule Hoog een anderhalve competitie, waarbij de laatste twee wedstrijden werden bepaald door puntenaantal uit de eerste wedstrijden.

De meeste teams waren goed aan elkaar gewaagd. Er waren dit jaar verrassend veel gelijke standen. Na zes wedstrijden, waarvan eentje in de gezellige gymzaal, bleef alleen nog de finalewedstrijd voor de middenpoule over. De beide teams met de meeste punten mochten het hier tegen elkaar opnemen. Renado 4 won de wedstrijd toch duidelijk van de Thuiszorg Strijders.

In Poule Hoog werd geen officiële finalewedstrijd gespeeld, maar de laatste partij was bloedstollend. Team Dunegea en De Rijlst hielden het tot het einde spannend. Toen de zoomer tijdens de laatste rally klonk, stond het telbord op 19-19 en bleef de stand onbeslist.

In een afgeladen volle en door Tjeerd Witteveen uitgebreide kantine, werden de prijzen uitgereikt door team Truckers, de winnaar van 2023. Met de band MarHoeJitJim bleef het nog lang gezellig, aldus de organiserende toernooicommissie. ,,Met volle tribunes, een volle sportzaal en een volle kantine kunnen wij niet anders zeggen dan dat het wederom een fantastische avond was''.

Foto's: Menno Dijkstra