In een alles240217 VVI vvHeerenveen 4behalve saai duel hielden zaterdagmiddag de teams van VVI 1 en vv Heerenveen 1 beide een punt over aan het inhaalduel in de 2e klasse K.

De gasten uit Heerenveen begonnen sterk aan de eerste helft en legden de ene na de andere snelle aanval op het, door hen vantevoren verafschuwde, veld. VVI kon daar het eerste half uur weinig tegen overzetten. De 0-1 in de 30e minuut was dan ook logisch en verdiend. Daarna nam de thuisploeg het over en kreeg een paar beste kansen. Verder dan een bal op de bal kwam VVI echter niet en dus gingen de ploegen de rust in met een 0- 1 stand, waar 3-4 ook best had gekund.

Na een kwartier in de 2e helft vloeiden de krachten bij Heerenveen wat weg en nadat ( weer) Thom van Lingen voor de 1-1 had gezorgd, leek de wedstrijd de kant van VVI uit te gaan. Toch kwamen de gasten weer op voorsprong nadat er ineens 2 tegenstanders vrij werden gelaten.

Dit was het teken voor VVI om met alles en iedereen naar voren te gaan en te proberen in ieder geval de gelijkmaker te forceren. Gevolg is dan wel dat je meer risico neemt en meer ruimte weggeeft aan de tegenstander.
Eelke Faber kreeg terecht geel bij een uiterste poging om uitval van Heerenveen onschadelijk te maken. Vijf minuten later kreeg hij voor een kleine overtreding weer geel en dus rood. Volgens vriend en vijand een foute beslissing van de scheidsrechter die maar liefst 7 keer geel toonde in een wedstrijd die daar niet bepaald om vroeg.

Tot grote vreugde van het thuispubliek kreeg VVI met 10 man het toch voor elkaar om op gelijke hoogte te komen. Jan Faber schoof in de 92e minuut de 2-2 binnen.
Dat in de allerlaatste minuut Thom van Lingen niet alleen op de keeper af kon gaan was te danken aan de grensrechter van Heerenveen die absoluut onterecht voor buitenspel vlagde en daarmee Heerenveen behoedde voor een (onterechte) nederlaag.

Alle toeschouwers kregen vandaag waar voor hun geld in een tot de laatste minuut enerverende pot voetbal.

De volgende wedstrijd voor VVI 1 is de uitwedstrijd tegen GAVC 1 op 2 maart 2024. Aanvang 16.00 uur.