Menu

zoeken

240210 ScBerlikum VVI 5De wedstrijd tegen het lager geklasseerde Berlikum was van groot belang voor het eerste elftal van voetbalvereniging VVI. Ook dit jaar ben je pas veilig als je in de ranglijst vijf ploegen onder je houdt. Dat wordt nog een behoorlijke opgave voor de ploeg uit Idskenhuizen.

In de beginfase leek het er niet op dat VVI kon gaan winnen. De thuisclub, spelend in het oranje, begon voortvarend en kreeg een aantal 100-procent-kansen, die niet werden benut. VVI, deze keer spelend in het lichtblauw, wist daar weinig tegenover te zetten. Het was dan ook een enorme opsteker dat Thom van Lingen na een half uur de 0-1 binnen schoot en daarmee ook de ruststand bepaalde.

Na de rust eerst een enorme kans voor de thuisclub, maar het was weer Thom van Lingen die de 0-2 binnenschoot na voorbereidend werk van de gebroeders Lindeboom. Hiermee was het verzet van Berlikum wel zo' n beetje gebroken en kon VVI de voorsprong zelfs nog uitbreiden. Giedo de Weerd en Jan Faber pikten een doelpuntje mee en dus werd het een ruime maar geflatteerde 0-4 overwinning voor VVI. Dat de thuisclub uit de vele kansen niet wist te scoren mocht een klein wonder worden genoemd. Dat boeide VVI niet, want de spelers namen drie hele mooie punten mee naar huis.

  • Volgende week, zaterdag 17 februari 2024 staat de thuiswedstrijd tegen VV Heerenveen op het programma. Aanvang 14.30 uur

Foto's/video: VVI

Het eerste doelpunt van Thom van Lingen is op video vastgelegd.

240210 ScBerlikum VVI 2240210 ScBerlikum VVI 3240210 ScBerlikum VVI 4240210 ScBerlikum VVI 6



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!