Voetbal benen balRenado heeft zondag 4 februari 2024 een solide winst in de uitwedstrijd tegen LVV Friesland geboekt. De rood-witte brigade van trainers Johan van Slooten en Hans Semplonius kennen hun tegenstanders al meerdere jaren en vooraf beloven deze wedstrijden eigenlijk per definitie lastig te worden. Immers, de Leeuwarders beschikken over een geroutineerde ploeg, die fysieke inzet beslist niet schroomt. Renado daarentegen beschikt over een jonge ploeg, die het van voetvallen moet hebben. Voorafgaand aan deze wedstrijd liet de ranglijst zien dat Friesland slechts één plaats (maar wel met een gat van zeven punten) onder de Sint Nyksters stond. Bij winst zou Renado dus goede zaken doen en volop mee blijven strijden voor de bovenste drie plaatsen in de competitie.

Onder leiding van scheidsrechter De Jong uit Steenwijk begon Renado goed aan de eerste helft. Renado-aanvoerder Frits de Jong koos er na de gewonnen toss voor om met de stevige wind in de rug te beginnen. Als gevolg van het goede en positieve spel en gezien de prima beleving van de mannen had Renado in ieder geval een optisch veldoverwicht. De angel werd goed uit de opbouw van LVV Friesland gehaald door vroeg en prima druk op de verdediging van de tegenstander te zetten. Een paar goede kansen wist Renado echter niet te verzilveren, zodat doelpunten in de eerste helft uitbleven. Ruststand dientengevolge: 0 – 0.

De tweede helft moest derhalve tegen de vlagerige wind in worden gespeeld. De van een blessure teruggekeerde Rick van Veen werd in de ploeg gebracht en beleefde een prima invalbeurt. Renado bleef verzorgd voetbal spelen en keeper Arco Hogeterp bleef zijn middenvelders goed bereiken met strakke en laag gehouden uittrappen. Dit leidde in de 63e minuut tot een uitbraak waarbij de sterk spelende Luuk Postma opkwam over rechts, en met een bekeken schot over de keeper in de verre hoek het doel wist te vinden: een verdiende 0 – 1 voor Renado.

Renado ging hierna goed door en bleef haar eigen spel spelen. Dit leidde vijf minuten later tot de 0 – 2, waarbij Siebren Zijlstra na een uitval over links met een strak schot de keeper van de tegenstander wist te verschalken. Met nog vijftien minuten op de klok werd A-junior Reinout Krikke in de ploeg gebracht. Onder zijn aanvullende impulsen volgden een aantal strakke voorzetten van links waar spits Martijn van der Heide in ieder geval met eentje wel raad wist: 0 – 3 met nog 5 minuten te spelen.

Kort na deze 0 – 3 beging een tegenstander een “frustratie-overtreding” op de achillespezen van Siebren Zijlstra. De actie werd terecht met een gele kaart bestraft. In het daarop volgende opstootje begon de leidsman met nog meer kaarten tegen Friesland te strooien in een tot dan sportieve wedstrijd. Hieronder een tweede gele kaart en dus rood voor Friesland.

Al met al een prima en verdiende overwinning voor Renado dat volop in de kop van de competitie mee blijft doen.

• De thuiswedstrijd tegen DTD is op zondag 11 februari 2024 om 14.00 uur op het eigen sportpark in St Nicolaasga.