Voetbalscheidsrechter met fluitje.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557In de thuiswedstrijd zondag 28 januari 2024 tegen Olyphia schoot Renado uit Sint Nyk schoot werkelijk uit de startblokken. Vanaf seconde één lieten de mannen van het eerste elftal blijken dat er vanmiddag voor de gasten niks te halen viel. Ter illustratie: alvorens er één volledige minuut was gespeeld had de thuisploeg al twee corners mee gekregen. De gastploeg wordt getraind door Frans à Nijeholt en dat is een naam die velen binnen de Renado-gelederen - vooral onder oud-gedienden - nog wel kennen. Dus een gezellig weerzien, constateerden beide partijen.

Een snel doelpunt kon dus simpelweg niet uitblijven. Na vier minuten bleek dat ook zo te zijn. Een snelle uitval werd door - wie anders - dan Martijn van der Heide op juiste waarde ingeschat en hij schoof in een één-op-één situatie met hun keeper beheerst de 1 – 0 binnen. In de achtste minuut kreeg Renado een (terechte) vrije trap op pakweg een metertje of zeventien van hun doel. Siebren Zijlstra eiste deze bal op om hem vervolgens verwoestend hard en vooral met uiterste precisie binnen te schieten: 2 – 0.

Daarna bleven de beste kansen en het beste voetbal voor Renado. Af en toe kwam Olyphia er natuurlijk ook wel eens uit, maar gevaarlijk werd dat nooit. Totdat in de 24e minuut een onschuldig ogende voorzet van een Olyphia-aanvaller via de voet van een Renado-verdediger wat ongelukkig in het thuisdoel belandde. En dus stond het zomaar 2 – 1!

Daarna pakte Renado het goede spel weer op. En waar in de 27e minuut nog een schot van Renado via de keeper en de lat net over het doel zeilde, ging ie er in de 32e minuut alsnog in. Leon Pot zette goed door en wist hun keeper de bal te ontfutselen. Het tikkie breed hoefde vervolgens door Martijn van der Heide alleen nog maar in het verlaten doel te worden getikt.

Een klasse beter en met een 3 – 1 voorsprong rusten. Wat wil je nog meer zou je dan toch zeggen? Achteraf kunnen we zeggen: had maar met 5 – 1 gaan rusten. De tweede helft was namelijk, eerlijk is eerlijk, het aangluren niet meer waard. Renado voetbalde slap en futloos. Ballen stuiterden weg, passjes kwamen niet meer aan en de spirit van de eerste helft was niet meer zichtbaar. Daardoor kreeg Olyphia steeds meer veldoverwicht. In de 80e minuut leidde dat tot de aansluitingstreffer: 3 – 2. Hoewel beide ploegen daarna nog wel wat kansjes kregen bleef het hier bij.