Menu

zoeken

240127 MartinZingel SpecialAward in VS 1000Grootmeester Martin Zingel, achtste dan en leraar van Hapkidoschool de Oase uit Sint Nicolaasga, is als enige Nederlander in de Verenigde Staten met een bijzondere onderscheiding geëerd. Hij kreeg Special Award op het Martial Arts Gala in Atlantic City, dat als het equivalent van de Oscaruitreiking voor de filmwereld wordt beschouwd. Genomineerde (groot-)meesters van diverse Martial Arts-disciplines van over de hele wereld komen samen om erkenning te krijgen voor hun uitzonderlijke bijdragen aan de Martial Arts.

Zingel is ook een van de weinige grootmeesters uit Europa, die dit voor hun grote inzet zijn geëerd. Het Martial Arts Gala in de VS – de 23ste editie werd gehouden - wordt beschouwd als het equivalent van de Oscaruitreiking voor de filmwereld.

Naast de ceremonie werden diverse kampioenschappen gehouden en stages georganiseerd, waar Zingel de eer had niet alleen aanwezig te zijn maar ook een les te verzorgen. Na een lange reis van ruim 20 uur keerde Zingel maandagochtend terug naar Nederland, vervuld van trots en dankbaarheid voor deze buitengewone ervaring. Hij ziet de Special Award als een mooie bekroning voor zijn inzet voor de Martial Arts.

Foto: Hapkidoschool



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!