Menu

zoeken

98091051 VolleybalSINT NICOLAASGA - De dames van SNVV zijn het nieuwe volleybalseizoen in de promotieklasse afgelopen vrijdag met een klinkende 0-4 overwinning op Stânfries uit IJlst begonnen. Dat geeft vertrouwen voor de uitwedstrijd tegen de Swette Switters uit Scharnegoutum van aankomende zaterdag. In de aanloop naar dat duel is de nieuwe coach Ron Durge tevreden, maar ziet hij nog wel verbeterpunten bij de Sint Nykster volleybaldames. 

“Bij vlagen is er zeer goed gespeeld", blikt de coach terug op de wedstrijd in IJlst. ,,Soms verslapten we even en dan zijn in deze klasse de tegenstanders goed genoeg om ons onder druk te zetten. Dus we moeten ons goede spel langer volhouden." Durge is blij met het enthousiasme dat zijn dames laten zien. ,,Daar hebben we in de voorbereiding aandacht aan besteed. Kabaal maken bij scores en bij elkaar komen als een punt tegen wordt gescoord." 

De ploeg bleef, na de uitstekende vijfde plaats van het afgelopen seizoen, intact. Met Houkje de Lange werd het team zelfs nog versterkt. Ron Durge uit Katlijk is als nieuwe coach aangesteld, als opvolger van Mario Grims. Spelinhoudelijk zag Durge dat de pittige voorbereiding zijn vruchten afwerpt. In de eerste wedstrijd tegen Stânfries boden alle aanvallers zich bijvoorbeeld goed aan. ,,Wel heb ik het team aangegeven, dat als er gewisseld wordt, je als team ook een verantwoordelijkheid hebt. Neem de speelsters op en verslap zelf niet”.

SNVV stapte desalniettemin met de overtuigende setstanden 15-25, 21-25, 16-25 en 21-25 van het veld. De eerste set ging in eerste instantie gelijk op. SNVV had wel het beste van het spel, maar nam pas laat afstand. De tweede set gaf hetzelfde beeld, al hield de thuisploeg het tempo nu langer bij. In de derde set waren de Sint Nykster dames helemaal ontketend en liepen ze uit naar 4-16. Daarna begon de machine te haperen, maar de voorsprong was inmiddels groot genoeg geworden. Het slotakkoord was ook voor SNVV, al bleven de ploegen lang gelijk opgaan.  

De wedstrijd van aankomende zaterdag tegen de Swette Switters begint om 19.00 uur in Sporthal Wardy in Scharnegoutum.

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!