Menu

zoeken

160821 Opsjitter Lemster Baai scheefLEMMER – De Opsjitter uit Langweer heeft het IFKS-kampioenschap afgesloten met een knappe vierde plaats.

In de slotwedstrijd waren alle ogen natuurlijk gericht op de koplopers, die in punten dichtbij elkaar stonden. Walter de Vries met de Goede Verwachting wist Arnold Veenema met de Zeldenrust van zich af te houden. De twee finishten in de wedstrijd als eerste en tweede en dat was meteen ook de verdeling voor het podium.

Voor schipper Willem Zwaga en de bemanning van de Opsjitter was een plek op het hoogste schavot en een eventuele promotie naar de A-klasse al een tijdje onbereikbaar. Dat is jammer want in de wedstrijd in de Lemster Baai liet de klein z zien dat een plek achter de top drie haalbaar zouden moeten zijn. Vrijwel onbedreigd, zeilde het skûtsje uit Langweer de hele wedstrijd op een vierde plaats en dat was ook de plek bij het finishschot.

Door het goede resultaat klimt de Opsjitter nog een plekje in de eindklassering. Zwaga en zijn mannen vinden we terug op een zevende plek in het klassement.

(Foto's: De Zakenman)

160821 Opsjitter Lemster Baai

160821 Opsjitter Lemster Baai vloot

160821 Opsjitter Lemster Baai vloot variant



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!