Menu

zoeken

160817 Opsjitter vloot Sloten variant zeiltekenLEMMER - Skûtsje Opsjitter uit Langweer bewees zichzelf vrijdag bij Lemmer een slechte dienst door slechts als veertiende over de finish te komen. Door de nodige protesten kunnen Willem Zwaga en zijn bemanning misschien nog een aantal plekken hoger eindigden. Dit zal echter de bittere smaak van het matige resultaat niet wegnemen.

In de top van het klassement is nog niets beslist nadat De Goede Verwachting van Walter de Vries de wedstrijd op zijn naam schreef. Dat skûtsje zal zaterdag bij de slotwedstrijd in Lemmer met koploper Arnold Veenema van Zeldenrust uitmaken wie de B-klasse van de IFKS uiteindelijk wint. Overigens loopt er tegen de Zeldenrust nog een protest. 

De Opsjitter had een goed resultaat nodig om misschien nog een aantal plekjes te kunnen stijgen in de eindklassering. Vanaf het begin vocht de kleine z echter achterhoedegevechten. Het skûtsje uit Langweer lag zelf enige tijd laatste. Dat schipper Zwaga en zijn mannen uiteindelijk nog twee plekken winst boekten in de wedstrijd is een schrale troost. De Opsjitter staat namelijk zevende in het klassement, onder voorbehoud van de uitkomst van eventuele protesten. De afstand met de hoger geklasseerden lijkt, met nog één wedstrijd voor de boeg, lastig te overbruggen.

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!