Menu

zoeken

160719 NK Flits Timo EngelsmaLANGWEER - Het Langweerder duo Timo Engelsma en Coen Bijlsma heeft de favorietenstatus bij NK Flits verzilverd. Met Yn Touwen (857) wonnen zij op de Langwarder Wielen het afgelopen weekend de nationale titel. 

Het Nederlands Kampioenschap in de Flitsklasse startte op zaterdag, nadat alle boten op vrijdag aan een keuring werden onderworpen. De beslissing in de wedstrijd viel maandag, op de derde zeildag.

De Flits is een klasse waarin de jeugd kennis kan maken met het wedstrijdzeilen. De Flits is een twee-persoons houten jeugdboot voor jongeren van ongeveer acht tot achttien jaar. Ondanks het kleine formaat gaat het er met geschikte wind snel aan toe en is het aanspreken van stuurmanskunsten noodzakelijk om hoge ogen te gooien in de grote vloot. In totaal deden er aan het NK 51 koppels mee.

Timo Engelsma en Coen Bijlsma waren de favorieten op het thuiswater. Vorig jaar won Engelsma met fokkenist Petra de Vos ook de nationale titel. Ook met Bijlsma maakte hij de status van favoriet meer dan waar. Met een verschil van 34 punten wonnen zij met overmacht. Bij vijf van de tien wedstrijden kwam hun zeilnummer 857 als eerste over de streep.

De slechtste klassering werd in de finalewedstrijd gezeild. Het duo had de overwinning toen al binnen en kwam als achtste over de meet. Dat resultaat mochten ze wegstrepen, waardoor het verschil met de nummer twee (Linze Andringa en Arnoudt Reitsma uit Naarden) gigantisch was. Die haalde 55 punten. 

De uitslagen van het NK Flits vindt u hier

(Foto's: De Zakenman)

160719 NK Flits

160719 NK Flits Yn Touwen

160719 NK Flits vloot

160719 NK Flits vloot variant



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!