zoeken

240426 Sleat PeterBultuitTjerkgaast maestrovanOranje c FolkertFolkertsmaFotografie 1000Met een fraaie oranje stropdas voor is Peter Bult uit Tjerkgaast vrijdag 26 april 2024 gekroond tot Maestro van Oranje, een dirigeerwedstrijd die Muziekvereniging Stêd Sleat organiseerde. Zijn prijs was een glimmende bokaal met kroon. Hij won van de vier andere kandidaten: dorpsgenoot Ineke Bijl en de uit Sloten afkomstige Dirkje Mous en René van Dijk. Het evenement vond plaats tijdens het Koningsnachtconcert in de gymzaal in Sloten.

De vier Maestro-deelnemers deden niet voor elkaar onder en maakten er een serieuze dirigentenstrijd van. De juryleden Katharina Santema uit Tjerkgaast en Willem Aukema uit Sloten prezen de fantastische inzet van het kwartet, maar hadden tegelijkertijd de lastige taak om winnaar te kiezen.

Verrassend tijdens het Koningsnachtconcert was het zangdebuut van trombonist Rinke Akkerman, die samen met Elsa 'Feeling Good' van Michael Bublé zong.

Dak er af
Het dak ging eraf tijdens de uitvoering door het korps van de tophit Europapa van Eurovisie Songfestival-deelnemer Joost Klein, bewerkt voor fanfare door Willem Aukema en uitgevoerd door Muziekvereniging Stêd Sleat. Tot slot namen de maestro's de baton weer ter hand om af te sluiten met de Radetzkymars.

Foto's: Folkert Folkertsma Fotografie 

240426 Sleat muziekvereniging publiek c FolkertFolkertsmaFotografie 1000

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!