Menu

zoeken

03071200 BijSCHARSTERBRUG – De passantenhaven in Scharsterbrug krijgt een bijenweide. Plaatselijk Belang wil het terrein graag een fraaier aanzien geven, zodat het aantal overnachtingen van bootjesmensen groter wordt.

Het gedeelte tussen de haven en de tennisbaan wordt ingezaaid met mengels, zodat er straks een natuurlijk parkje ontstaat met mooie bloemen. In de plannen komt er een paadje en zullen er enkele bomen en struiken worden geplant. Dorpsbelang gaat bovendien in gesprek met de jeugdcommissie om de mogelijkheden voor de realisatie van een bijenhotel te bespreken.

Het idee is om samen met de school het terrein in te zaaien en de weide in september te openen. Ook aan de andere zijde van de Skarster Rien moet over een lengte van honderd tot honderdvijftig meter langs het fietspad een bijenweide komen. De wens was ook om daar op korte termijn de damwand te vernieuwen. De aanlegplaatsen aan die kant hebben geen voorzieningen, maar er moet wel liggeld worden betaald. Gesprekken met Wetterskip hebben echter niet het gewenste resultaat gehad, zodat de situatie daar voorlopig blijft zoals die is.

De opknapbeurt van de haven omvat verder het verbeteren van de trailerhelling, het plaatsen van een informatiebord voor de passanten en de komst van WiFi. Bovendien komen er minder roeibootplekken. Op dit moment zijn dat er negen, maar die zijn te smal. Door er zes van te maken, ontstaat er meer ruimte.

De totale kosten zijn ongeveer achtduizend euro. Dankzij subsidies van de provincie en de gemeente is het mogelijk om de haven aan te pakken.

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!