Menu

zoeken

16031458 Eerste kievitseiLANGWEER - Durk Fopma uit Oppenhuizen heeft maandagmiddag omstreeks drie uur bij Langweer het eerste kievitsei van gemeente De Fryske Marren gevonden. Hij vond het kleinood in een perceel tussen de pont en de snelweg A7. De 'aaisyker' wordt door dinsdagmiddag door de burgemeester ontvangen op het gemeentehuis.

,,Wij gaan niet het veld in", verklaart persvoorlichter Yde Wierda van De Fryske Marren, ,,Daar hebben wij bewust voor gekozen." Omdat het rapen van kievitseieren niet is toegestaan, wordt ter plaatse beoordeeld of het kleinood ook daadwerkelijk vers is. ,,Misschien krijgen we nog wel een foto van Fopma te zien, maar het eitje voldoet aan de voorschriften van de Bond Friese Vogelwachten en daarmee is dit het eerste kievitsei van de gemeente". 

Overigens was Armanda Stuiver met de vondst van een eitje bij Rottum, Fopma net voor. Hier ging het echter om het eerste exemplaar van Friesland. 

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!