Menu

zoeken

16020668SchilderenSLOTEN - Kunstenaar Dirk Hakze uit Sneek heeft, in het kader van Kultuerhaadstêd Leeuwarden 2018, het initiatief genomen voor de zogenoemde The Colorfield Performance-reeks. Bedoeling is dat er 2018 schilderpanelen op een perceel aan de ringweg bij Sloten worden opgesteld, zodat het uiteindelijke resultaat vanaf de verhoging bij het kanon goed te zien is.

In totaal gaan 1919 kunstenaars in een groep van 19 deelnemers in één dag allemaal hun schilderij maken op een watervast multiplexpaneel van 122 bij 122 centimeter. De schilders gaan in totaal 101 dagen, van 15 mei en duurt tot 30 september 2018, met de kunstwerken aan de slag. De 2018 panelen worden opgesteld in een driehoek met zijden van 233 meter. Deze vorm is gekozen omdat het staat voor gelijkheid, vrijheid en broederschap. Bovendien verhoudt een driehoek zich volgens Hakze mooi met het verkavelde landschap van Friesland. 

Afgelopen dinsdag vond er in Sloten een informatiebijeenkomst plaats. De initiatiefnemer hecht er veel waarde aan dat bewoners en de middenstand actief betrokken worden bij het proces. Om vrijwilligers te vinden, maar Hakze hoopt ook dat de inwoners kunstenaars in huis willen nemen, zodat er een 'culturele kruisbestuiving' plaats kan vinden. Ook wordt er nagedacht over de mogelijkheid om schoolkinderen actief bij het proces te betrekken.

Hakze wordt in het proces bijgestaan door projectmanager Emke Faber uit Amersfoort. De financiering van The Colorfield Performance CH 2018 wordt gerealiseerd door deelnemersbijdragen, sponsoring, crowdfunding, verkoop van kunstwerken en subsidies.

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!