Menu

zoeken

WaterschapsverkiezingenSINT NICOLAASGA - Jan Westra uit Sint Nyk, die voor de waterschapsverkiezingen op plek elf van de FNP-lijst stond, is de grootste stemmentrekker van de acht kandidaten uit deze omgeving. Hij kreeg vanuit de gehele gemeente De Friese Meren 360 stemmen. 

CDA'er Aukje de Jong-de Jong uit Langweer, nummer zeven op de lijst, kreeg 149 stemmen, plaats- en partijgenoot Bert Kuiper (nummer 17) 122. Tjalling van Eysinga uit Sint Nyk, nummer elf van Bedrijf Boer Burger, had de voorkeur van 99 kiezers.

Bij de provinciale statenverkiezingen kreeg Lucienne Boelsma-Hoekstra uit Idskenhuizen, nummer 43 van het CDA, met 87 de meeste stemmen. Partijgenoot Harry Nota (31) uit Sint Nyk kreeg 54 stemmen. Janke de Vries uit Doniaga, die voor de FNP op plaats achttien stond, kon op de steun van 63 kiezers rekenen. Sint Nykster Frans Westra, nummer 32 van de PvdA, haalde achttien stemmen binnen. 

(Foto: Thewes Hoekstra)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!