Menu

zoeken

240316 SintNyk Thomashuis NLDoet 8  1000Bewoners en zorgondernemers Wisse Veurman en Eva Leonie van Doeselaar van het Thomashuis in Sint Nicolaasga genieten nog volop na van een geweldige NL Doet-dag. ,,We konden een grote groep vrijwilligers verwelkomen en samen hebben we er een fantastische dag van gemaakt.’’ In tegenstelling tot vorig jaar begon de dag droog en met een waterig zonnetje. De weervoorspellingen waren goed en in de middag brak ook nog het zonnetje door. De vrijwilligers konden daardoor volop in het voorjaarszonnetje werken.

Na een warm bakje koffie met zelfgebakken koek of taart en zelfs een prachtige NL Doet-taart zijn vrijwilligers, vrienden, familie, medewerkers en bewoners aan de slag gegaan. Een heleboel tuinklussen lagen klaar, zoals het plaatsen van een nieuwe schuur voor alle tuingereedschap, het vullen van bakken met nieuwe aarde bij het ‘vitaminepleintje’ en het schoonmaken van tuinmeubels en poetsen van de trampoline. Er zijn nieuwe banken voor het rustpunt gemaakt en verrijdbare bakken voor op de oprit. Het nodige snoeiwerk is aangepakt, een nieuw houten vlonderterras gebouwd en een nieuw schaduwdoek van sponsor TresVers is opgehangen. Om alle vrijwilligers van voldoende energie te voldoen was er ook nog een cateringploeg, die iedereen in de watten legde.

Aan het einde van de middag, toen alle klussen gedaan waren, heeft Sjouke Bouma van TresVers zijn naambordje opgehangen als bedankje voor het nieuwe schaduwdoek, dat hij had geschonken. Bewoners en medewerkers kunnen voortaan ook in de zonnige maanden lekker in de schaduw zitten.

Zorgondernemers Wisse Veurman en Eva Leonie van Doeselaar zijn ongelofelijk blij met de steun die ze hebben ontvangen. ‘Voor ons Thomashuis en onze bewoners was het een prachtige start van de lente. We hopen snel van kunnen genieten als de temperaturen langzaam wat hoger worden. We zijn enorm dankbaar voor alle gekregen hulp. En het is fijn om elkaar weer te zien. Elk jaar komt een vriendengroep uit Balk en dit jaar was de Rotary Sneek zelfs met tien mensen sterk. We willen alle vrijwilligers bedanken voor hun enorme inzet. Het was een fijn samenzijn en één groot feest.’

Het Thomashuis kreeg van verschillende kanten allerlei gestes. Jumbo Jan Altenburg uit Sint Nicolaasga zorgde voor salades, Kinderopvang 't Hummelhûs voor vers fruit en fruitsappen, TresVers voor lunch en avondeten, Wind bloemen voor de viooltjes in de tuin, Kaashandel Durk's Versmarkt, en NL Doet voor de sponsoring.

Foto's: Menno Dijkstra

Medewerkers van zorgboerderij Boerewille uit Idskenhuizen plaatsen en nieuwe schuur.240316 SintNyk Thomashuis NLDoet 1  1000

240316 SintNyk Thomashuis NLDoet 2  1000

240316 SintNyk Thomashuis NLDoet 3  1000

240316 SintNyk Thomashuis NLDoet 4  1000

240316 SintNyk Thomashuis NLDoet 5  1000

Zaad voor nieuwe planten in het 'vitaminetuintje'240316 SintNyk Thomashuis NLDoet 6  1000

Het nieuwe schaduwdoek240316 SintNyk Thomashuis NLDoet 7  1000

 

Fraaie vogels van berkentakken in de tuin240316 SintNyk Thomashuis NLDoet 9  1000

240316 SintNyk Thomashuis NLDoet 10  1000

240316 SintNyk Thomashuis NLDoet 11  1000

Het bedankbordje (Foto: Thomashuis)240316 SintNyk Thomashuis NLDoet TresVers winddoekbordje 1000

Bewoners zijn dolblij met het nieuwe schaduwdoek van Sjouke Bouma van TresVers, die zelf minstens zo blij is en beide handen juichend in de lucht steekt. (Foto: Thomashuis)
240316 SintNyk Thomashuis NLDoet TresVers winddoek groep 1000

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!