Menu

zoeken

240315 SintNyk sponsorloop IededeLange 1000Met hun jaarlijkse acties voor pater Iede de Lange hebben leerlingen van de rooms-katholieke basisschool It Klimmerblêd in Sint Nicolaasga sinds 1981 bijna 100.000 euro ingezameld. Tijdens een sponsorloop op vrijdag 15 maart 2024 zetten ze opnieuw hun beste beentje voor. De opbrengst van de traditionele acties tijdens de vastenperiode zijn voor het werk van pater Iede de Lange, die als missionaris in Ethiopië werkzaam is.

De opbrengsten zijn bestemd voor de activiteiten van De Lange, die in een droog en onvruchtbaar gebied in Ethiopië werkt. Sinds zijn komst zijn er al de nodige zaken verbeterd. Hij helpt onder ander bij het bouwen van huizen, het verbouwen van groente, het aanleggen van waterputten, de scholing van kinderen en het verdelen van medicijnen en eten. De Lange werkt veel met jongeren.

De bouw van nieuwe wc’s bij zijn schoolgebouw en in de directe omgeving was voor It Klimmerblêd reden genoeg om de vastenactie 2024 groots te organiseren. Een sponsorloop was het resultaat. De Sint Nykster kinderen hebben in de week voor 15 maart allemaal sponsoren gezocht, die mee wilden betalen aan de sportieve actie van de kinderen. Op deze manier konden veel mensen meehelpen.

De sponsorloop van vrijdag 15 maart is een groot succes geworden. Alle kinderen hebben een half uur lang gelopen om zo veel mogelijk geld bij elkaar te krijgen, onder aanmoediging van vele ouders, pakes en beppes en andere belangstellenden. Het eindbedrag van deze actie is op moment van schrijven nog niet bekend, maar er is inmiddels al veel ingezameld voor het werk van pater Iede de Lange.

Lezers die de actie en dus het werk van pater Iede de Lange financieel willen ondersteunen, kunnen contact met It Klimmerblêd opnemen.

Foto: It Klimmerblêd



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!